dsc04530

Ik ben Yvonne Tiemeijer. Geboren in 1973 in Alkmaar als oudste dochter in een gezin met drie kinderen. Ik had geen harmonieuze jeugd. Er was veel verdriet en onrust. Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik tien jaar oud was. Een ontwrichtende gebeurtenis met grote gevolgen voor elk gezinslid. Maar er was ook heel veel steun en onvoorwaardelijke liefde. Ik groeide op en werd zelfstandig. Ik kwam bij toeval als uitzendkracht terecht bij een verzekeraar en werd daar uiteindelijk debiteurenbeheerder Hypotheken. Mooi werk, maar bij tijd en wijle ook grimmig en veeleisend. Hoewel het nooit mijn bewuste keuze was geweest, bleef ik dit werk tien jaar doen, geleid door motieven als geld en veiligheid. Mijn privé leven was lange tijd onrustig, maar gelukkig kwam er liefde op mijn pad. En vervolgens het moederschap. Dit was erg ingrijpend en bracht een verandering in mijn leven én in mij teweeg. Het drong tot me door dat ik andere keuzes moest gaan maken. Ik had me teveel laten leiden door het toeval, het lot. Ik moest EIGEN keuzes gaan maken.

Ik had behoefte aan een onafhankelijke en deskundige mening van iemand die buiten mijn leven stond. Ik vond een hele fijne coach die mij wakker schudde. Ik kwam iedere keer zo opgeladen en vol levensvreugde bij haar vandaan dat ik, zelfs toen ik me weer goed voelde, nog naar haar toe wilde blijven gaan. Ik bedacht dat eigenlijk iedereen zo iemand in zijn of haar leven zou moeten hebben. Iemand die onbevooroordeeld luistert, die je stimuleert en vol positieve energie laadt. Dit leverde zoveel inzichten op dat ik ervoor koos om het roer om te gooien. Ik besloot een opleiding Medische Kennis te gaan volgen, gevolgd door de opleiding Life Coaching.

Nog tijdens deze opleiding waren er in mijn naaste omgeving mensen die dierbaren verloren. En ik zag ze worstelen met het verlies. Ik zag de wanhoop en de radeloosheid. Omgaan met verdriet is iets wat velen van ons niet geleerd hebben. Het trof mij hoeveel onbegrip en misverstanden er zijn over rouw. Hoe groot het taboe soms nog is, hoeveel mensen in stilte verdriet hebben en zich eenzaam en onbegrepen voelen. Dat raakte mij enorm. Een luisterend oor, troost en empathie zijn zo belangrijk voor mensen die rouwen. Toen besloot ik als verdieping ook een opleiding Rouw Counseling te gaan doen. Alle opleidingen heb ik succesvol afgerond en vervolgens ben ik mijn eigen praktijk gestart: De Lantaarn Coaching.

Niet omdat de dingen moeilijk zijn, durven wij niet, maar omdat wij niet durven zijn de dingen moeilijk

(Seneca)